Ishockeyprofilen

För dig som vill satsa på en utbildning i kombination med ishockey!

Finnvedens gymnasium samarbetar med Värnamo Hockey. Detta möjliggör att du kan göra en seriös idrottssatsning genom att kombinera ditt största intresse med dina gymnasiestudier.

Ishockeyprofilen är ett individuellt val som kan kombineras med samtliga gymnasieprogram. Kravet för att du ska kunna gå på profilen är att du spelar aktivt i en förening. Träningsupplägget innebär att du kommer att träna 2 ggr/vecka på skoltid, därtill läggs träningen med ditt klubblag. För att utvecklas som ishockeyspelare krävs det kvalité på träningarna och mer träningstid. Utbildningen är i första hand individuellt inriktad och syftet är att ge enskilda spelare en optimal utveckling.

Figy kan erbjuda närhet och tillgång till bra anläggningar i form av ishall, gym och idrottshall. Idrottssatsningen på hemmaplan har fördelar som närhet till den egna föreningen, kompisar och hemmet. Om du flyttar till Värnamo för att läsa ishockeyprofilen kan Figy förmedla hyresvärdar där du har möjlighet att bo om du inte vill pendla till skolan.