Information till årskurs 1 elever

Finnvedens Gymnasium välkomnar dig som elev i årskurs 1 tisdagen den 18 augusti kl. 08.00.

Vi på Figy skall göra vad vi kan för att du skall trivas på din nya skola och vi är övertygade om att du kommer att få tre givande år på hos oss. Gymnasieåren är förenade med mycket arbete men samtidigt är det en tid som inte bara skall utveckla dig kunskapsmässigt utan även dig som människa. Vi vill på bästa sätt rusta dig för högskolestudier, arbetsliv och en kommande framtid.

Första skoldagen börjar med samling i respektive klass med dina mentorer. Här kan du läsa vilka tider som gäller för ditt programWord

Du har fått ett antagningsbesked och om du tidigare gått i Värnamo kommuns grundskolor har du inloggning till Dexter och kan se i vilken klass du ska tillhöra på Fordon-, Ekonomi-, Samhälls- och Teknikprogrammet. På de andra programmen är det en klass. Har du ingen inloggning kommer det även finnas klasslistor anslagna på dörrarna och personal kommer att finnas på plats för att guida dig till rätt klassrum. På vår hemsida, Figy.se finns information, karta och klassrumsschema för att du ska veta vilken sal som du ska gå till. Om det kommer ny information kommer den också att publiceras på vår hemsida.

Som situationen är nu kommer det att vara läsning enligt schema med lektioner på plats i skolan. Det är den rekommendationen som Skolverket har. Vi kommer dock inte att genomföra några större samlingar i aulan eller liknande. När, var och hur lunchservering sker kan komma att förändras under terminen. Det kommer också finnas tillgång till handsprit och tvål/ vatten i samband med lektioner och mat. Dessutom kommer innehållet på vissa lektioner att anpassas så att risken för smittspridning minskar.

Alla som vistas på Finnvedens gymnasium måste hjälpas åt och tänka på att:

  • Håll avstånd i allmänna utrymmen och framför allt i köer. Undvik närkontakt, exempelvis kramar, handskakningar m.m.
  • Stanna hemma vid symptom.
  • Håll en god handhygien, tvätta händerna, använd handsprit när det inte finns tvål och vatten. 
  • Vistas utomhus så mycket som möjligt.
  • Du som reser kollektivt, tänk på avstånd och undersök om du kan ta en tidigare buss eller om det finns alternativ som cykel eller tåg.

I början av årskurs 1 har vi tidigare år kallat till föräldramöte. Det kommer vi inte att kunna göra i höst. Har era vårdnadshavare frågor eller funderingar ber vi er att de i första hand tar kontakt med mentor eller vår elevhälsopersonal beroende på ärendets karaktär. Kontaktuppgifter finns på Figy.se.

Kom ihåg att ta med dig det underskrivna datoravtalet och samtycke till publicering (hemskickat i separat brev). Nedladningsbara versioner av avtalen kommer på länkarna nedan.

Datorkontrakt.Word

Samtycke till publicering.PDF

Välkommen till Figy!

Inga-Lill Svanholm Rektor Humanistsektorn
Svante Leo  Rektor Tekniksektorn
Malin Knuttila Rektor Entreprenörssektorn
Viktor Radell Rektor Utvecklingssektorn