Upplägget för studentfirandet på Figy

Nu närmar sig studentfirandet på Figy och snart är det dags för studenterna att lämna skolans lokaler för sista gången. Alla studenter springer ut den 12 juni, men på olika platser och vid olika tider. Här kommer information om upplägget för studentdagen och hur du går tillväga som anhörig.

Bland det absolut viktigaste, speciellt i år, är att vi är rädda om varandra. Tänk på att hålla avstånd mellan varandra. Det kommer finnas placeringsmarkeringar för varje sällskap som ni kan förhålla er till, vänligen respektera och följ dem. Dessutom är det av yttersta vikt att ni följer begränsningarna om två anhöriga per student. Den begränsningen är satt för att vi ska försäkra oss om att vi inte skapar folksamlingar som kan leda till ökad smittspridning, och för att vi ska kunna planera för hur många som kommer befinna sig på skolområdet. När utspringet är färdigt önskar vi att ni lämnar området omgående, så att vi kan släppa in anhöriga till nästa klass.

Schema för utspringet

Klass

Tid

Plats

Na17a

09:00

A-huset huvudentré

EK17a

09:00

A-huset mellan Ugglan och matsal

IMS-BF/FT/IN

09:00

Tinas Ö fotbollsplanen

VO17

10:30

A-huset mellan Ugglan och matsal

NA17c

10:30

T-huset, huvudentré

EE17

10:30

Tinas Ö fotbollsplanen

FT17

10:30

Fordon och transport

IN17

10:30

Industritekniskas lokaler

NA17b

12:00

A-huset mellan Ugglan och matsal

TE17a

12:00

T-huset, huvudentré

EK17b

12:00

Tinas Ö fotbollsplanen

ES17

12:00

Kulturskolans huvudentré

SA17a

13:30

A-huset mellan Ugglan och matsal

SA17b

13:30

T-huset, huvudentré

HA17

13:30

Tinas Ö fotbollsplanen

BA/VF17

15:00

Bygg mot skolgården

TE17b

15:00

T-huset, huvudentré

BF17

15:00

Tinas Ö fotbollsplanen

Parkering

För att undvika trängsel ber vi er parkera vid hänvisad parkeringsplats.

Om din student springer ut från

  • A-huset eller bygg parkerar du vid Prästgården.
  • T-huset parkerar du vid Enehagens skola.
  • Tinas Ö parkerar du på elevparkeringen vid Figys matsal.
  • Fordon parkerar du på Fordonsprogrammets parkering, Malmstensgatan.
  • Industritekniska parkerar du vid Gummifabriken.
  • Kulturskolan parkerar du vid Prästgården.

Livesändning

Ni som inte kommer ha möjlighet att befinna er fysiskt vid utspringet kommer kunna följa det via en livesändning. Vi kommer sända klassernas olika utspring på Figys Facebooksida. Du kan följa sändningarna på Facebook även om du inte har ett konto. Gå till www.facebook.com/figyvmolänk till annan webbplats. Får du upp rutan "Vill du logga in/skapa nytt konto" kan du välja "inte nu" om du inte har ett konto.

När en sändning startar kan du se den i flödet på facebooksidan. Tryck uppdatera så fylls det på. Varje sändning döps med klassens namn, datum och tid. Sändningarna kan även ses efteråt, från början, efter att den avslutats om du scrollar ner i flödet. Om du inte hittar klassens sändning så ha tålamod! På grund av nätverket och ev. förseningar i schemat så kan utspringet dröja lite. Alla utspring kommer även filmas separat och klippas ihop till en lång film, som kommer publiceras i ett nytt inlägg senare. Den ihopklippta filmen kommer sparas så att du kan se den i efterhand. Inläggen för de separata utspringen tas bort efter 5 dagar.

Frågor kring filmningen besvaras via chatten på Figys facebook. För att kunna ställa frågor i chatten behöver du ett facebookkonto.