Ny information om Figys studentfirande

Studentfirandet på Finnvedens gymnasium kommer äga rum 12 juni. Två anhöriga per student får delta fysiskt, men det kommer också finnas möjlighet att delta digitalt.

Med respekt för den allmänna smittspridningen i vår kommun och de risker det medför med större folksamlingar kommer vi inte kunna erbjuda ett traditionellt utspring i år.

Vi har gjort bedömningen att om vi endast erbjuder anhöriga att följa utspringet digitalt, så finns en risk för att det ändå kommer familjemedlemmar för att se utspringet på plats. För att undvika folksamlingar i största möjliga mån och för att kunna säkerställa att åskådarna håller avstånd till varandra behöver vi planera för att anhöriga kommer delta. Vi har därför beslutat att två anhöriga per student är välkomna till utspringet.

Säkerheten har alltid varit i fokus för oss med planeringen av studentfirandet, och just nu upplever vi att detta är det säkraste alternativet.

Vi vädjar till studenternas anhöriga att följa våra rekommendationer för att kunna ge studenterna sitt välförtjänta studentfirande:

  • Antalet anhöriga som närvarar begränsas till två. Övriga anhöriga har möjlighet att delta digitalt.
  • Respektera de avgränsningar som finns, för att undvika trängsel.
  • De som tillhör en riskgrupp eller är över 70 år bör avstå från deltagande.
  • Har du symtom ska du stanna hemma, för att skydda andra från att bli smittade.
  • Elever ska snarast efter utspring åka med anhöriga eller på egen hand från skolans område.

Mer detaljerad information om hur studentfirandet kommer gå till kommer under de närmsta dagarna. Informationen kommer publiceras här på vår webbplats samt på Värnamo kommuns webbplats under Utbildning och barnomsorg. länk till annan webbplats