Tårtkalas för elever och personal i centrahallen när Figy fyllde 50 år

Tårtkalas och politisk debatt

Tal, tårta och festlig skollunch ramade in den 5 september när Finnvedens gymnasium fyllde 50 år. Firandet fortsatte dagen efter med att Annie Lööf och Anna Herdy gästade sin gamla skola.

Den 5 september var det exakt 50 år sedan Finnvedens gymnasium invigdes av dåvarande utbildningsminister Olof Palme. Det firades med ett stort födelsedagskalas på skolan. Skollunchen dagen till ära var inspirerad av invigningsmenyn 1969. I aulan hölls jubileumstal av SVT-profilen Rolf Fredriksson som för 50 år sedan var vice ordförande i elevkåren och Magnus Flink som är nuvarande verksamhetschef. Dagen avslutades med tårtfest i centralhallen där 1000 bitar tårta serverades.

Dagen efter fortsatte firandet av 50-åringen. Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet och Anna Herdy, chefredaktör på socialistiska tidningen Flamman kom tillbaka till sin gamla gymnasieskola för att fortsätta den politiska debatt de en gång påbörjade här. För tjugo år sedan gick de i samma klass på Samhällsvetenskapsprogrammet. Deras dåvarande mentor och lärare Martin Röllgårdh ledde samtalet i en fullsatt aula. Det blev en intressant debatt med stort engagemang från elever som ställde frågor om klimat, EU, skola och hur det funkar bakom de politiska kulisserna.

Annie Lööv, Martin Röllgårhd och Anna Herdy debatt på Finnvedens gymnasium 6 september 2019
Rolf Fredriksson håller i invigningstalet på Figys 50-års jubileum
Bild med elevkårens styrelse i tidning från 1969
Menyn med maten som serverades vid jubileumet 1969