Vann 10 000 kronor!

Klass SA13B, som läser andra året på det samhällsvetenskapliga programmet vid Finnvedens gymnasium deltog i ett rollspel om EU-parlamentet.

Klass SA13B, som läser andra året på det samhällsvetenskapliga programmet vid Finnvedens gymnasium deltog i ett rollspel om EU-parlamentet. Det var EU-kommissionens representationskontor, Europa Direkt, i Jönköping som anordnade tävlingen. Frågan som skulle diskuteras och senare röstas om var det aktuella frihandelsavtalet mellan EU och USA, TTIP.

Värnamoklassen var utsedda att representera olika partier i Italien och var indelade i de partigrupper som finns representerade i EU-parlamentet. Gymnasieklasser från Halland och Jönköpings län representerade länder som Tyskland och Storbritannien. Klasserna hade haft möjlighet att förbereda sig på samhällskunskapslektioner. En tremannajury, bestående av anställda på EU-direktkontor gick runt och lyssnade på diskussionerna i partigrupperna och de tal som hölls i ”EU-parlamentet”. Förstapriset på 10 000 kronor gick till SA13B. Juryns motivering var att de var pålästa, engagerade, höll bra tal och gick in i rollen på ett trovärdigt sätt.