Simon Johansson

NA

Hej! Mitt namn är Simon Johansson och jag tog studenten från natur 2015.

Det här med att välja ett program till gymnasiet kan vara lite knepigt och ångestladdat. Det var det för mig i alla fall!Under min tid på högstadiet var jag inte särskilt intresserad av skolan. Däremot hade jag ändå ett intresse för naturvetenskap och samhällskunskap, vilket gjorde att jag stod och vägde mellan samhällsprogrammet och natur. Sedan jag var liten har jag också haft en dröm om att bli läkare och det var detta tillsammans med det faktum att natur är den bredaste linjen som fick mig att fatta mitt beslut.
   Nu i efterhand kan jag se att natur var det perfekta valet för mig. Visst, det var stundtals mycket att göra men med lite motivation och mycket hårt arbete lyckades jag ta mig igenom de tre åren med bra betyg. Dessutom fanns det duktiga och inspirerande lärare där som hjälpte mig på traven. Något som förvånade mig på natur var att matematik snabbt blev mitt favoritämne, trots att jag under högstadiet fullkomligt avskydde det. Kemi, biologi och fysik var tre ämnen som jag också utvecklade ett större intresse för.
   Trots att jag under gymnasiet inte alltid kände att allt som vi läste var relevant för "det verkliga livet" så kan jag nu efter tre terminer på läkarlinjen konstatera att majoriteten har kommit till nytta. Dagligen använder jag mig av matematiska modeller för att förstå komplexa fysiologiska processer, kemi för att förstå de reaktioner som sker i kroppen och biologi för att greppa allt från livets processer till vårt evolutionära ursprung.

Simon studerade på naturvetenskapliga programmet och tog studenten 2015!

Kontakt

simjo030@student.liu.se

Jag trivs otroligt bra på läkarlinjen och hade aldrig tagit mig hit om jag inte läst natur.

Således kan jag konstatera att för er som siktar på en framtid av högre studier inom naturvetenskap så är natur det självklara valet. Om ni känner er osäkra på om det här med en naturvetenskaplig bana är något för er så kan jag ändå rekommendera natur då det öppnar många andra dörrar. Sammanfattningsvis så kan jag säga att det är en tuff linje med mycket plugg dock är det också en otroligt givande linje som ger en bra grund att bygga vidare på. Lycka till!

NA - Profiler

Alumniverksamhet vid Finnvedens Gymnasiumlänk till annan webbplats i Värnamo