Gästspel av före detta elev på Åkanten!


Restaurangskolan har haft besök av Edin Dzemat som tog studenten från programmet 2003.

Edin är numera delägare och jobbar som kökschef på Linnéa Art i Göteborg samt Kosta Boda Art Hotell. Han har innan det jobbat på några av de bästa restaurangerna i Europa, bl.a. Noma i Köpenhamn. Han är också finalist i årets upplaga av tävlingen Årets kock.

Edin var med eleverna i åk. 3 under en hel dag. Han började med att inspirerat berätta om sig själv, den långa vägen, det hårda arbetet  samt vikten av att jobba mot ett mål. Efter det lagade han tillsammans med eleverna en trerätters meny där stora delar var hämtat från den meny han tävlade med i förra årets upplaga av årets kock (Edin slutade på 8:e plats).

För kännedom, Edin har kvalificerat sig till final i årets upplaga i årets kock!

Förrätten bestod av bl.a. carpaccio på havskräfta, gulbeta krämig äggula samt ett skum på kräftbuljong.  
Till varmrätt lagades en urbenad rådjurssadel med en mousseliné (pate) på rådjursfärs, porterkokt smålök och en rödvinssås kokt på buljongen från rådjursbenen.